Главная > Статьи > ЯК ВИБРАТИ ДВЕРІ ДЛЯ ДУШУ

ЯК ВИБРАТИ ДВЕРІ ДЛЯ ДУШУ

Велику популярність в оформленні сучасних інтер’єрів здобуло скло. Особливо ефектно та доречно воно виглядає у ванній кімнаті, надаючи приміщенню легкості, легкості та естетичності. Більше того, скло в душовій не вимагає серйозного догляду, витримує високі температури, зберігає гідний зовнішній вигляд протягом усього терміну експлуатації.

Вибір скляних дверей для душу – завдання важливе та складне, оскільки від цього залежатиме зручність здійснення гігієнічних процедур та загальний вигляд приміщення. Також від правильності підбору дверей залежить, чи залишаться бризки на підлозі у ванній кімнаті після купання.

Проблема вибору ускладнюється тим, що подібні конструкції вважають за краще ставити в невеликі за розміром ванні кімнати, тому важливим є кожен сантиметр площі.

Потрібно звернути увагу на той факт, що йдеться про двері, які вмонтовуються в нішу з душем. Це не готова кабіна, де вже передбачені створки. Перш ніж почати розбиратися у варіантах, точно визначте, чи будуть доречні скляні душові двері у вашій ванній кімнаті.

ІНТЕР’ЄР ІЗ СКЛЯНИМИ ДВЕРЯМИ

Саме завдяки склу виходить втілити найсміливіші фантазії навіть на невеликій площі. Варіантів безліч і тому,  що є велика різноманітність способів обробки скляної поверхні. Покупці можуть підібрати класичне прозоре скло для дверей або оброблене піскоструйним малюнком. У будь-якому випадку вдасться створити елегантний інтер’єр, в якому буде комфортно перебувати.

Для виготовлення скляних дверей для душу використовують спеціальне високоміцне скло та фурнітура. Це дозволяє створювати будь-які за розміром конструкції, що мають унікальні характеристики:

  • матеріал стійкий до дії плісняви та грибка;
  • безпечні;
  • стійкі до механічних пошкоджень, подряпин;
  • мають тривалий термін експлуатації;
  • відсутність проблем із монтажем;
  • служать окрасою простору, візуально розширюють душову зону.

СПОСОБИ ВІДКРИВАННЯ СКЛЯНИХ ДВЕРЕЙ ДЛЯ ДУШУ

Тип відкривання – головна риса, завдяки якій різні моделі дверей відрізняються одна від одної. У продажу представлені типи полотен для душу:

Розпашні

 

Традиційний варіант. Скляних полотен буває одне або два. Дверцята встановлені на петлі, відчиняються шляхом відкривання. Зручні у використанні, але займають багато місця у відкритому стані, тому переважно встановлюються у великі за площею ванній кімнаті.

Розсувні

 

Являють собою перегородку, що зсувається в бік. Такі двері для душу мають ролики, за допомогою яких і пересуваються по направляючій. Кріплення рейки може бути стельове або на підлогу. Система займає мінімум місця.

Гармошка

 

Складаються з декількох вузьких полотен, які складаються на подобі гармошки. Скляні двері для душу схожі на ширму, надійно закривають нішу. Цей тип полотна підходить для маленьких приміщень.

Маятникові

 

Встановлюються для душу рідко. Не вимагають наявності каркаса. Обертаються навколо вертикальної осі, закріпленої до підлоги і стелі. Вимагають наявності достатнього вільного місця всередині ніші і в самій ванній кімнаті, щоб не обмежувати рух.

 

Незалежно від типу відкривання для виготовлення скляної конструкції для душу використовують загартоване скло або триплекс.

ФУРНІТУРА СКЛЯНИХ ДВЕРЕЙ ДЛЯ ДУШУ

Саме від якості фурнітури залежить, як довго радуватимуть власника скляні двері в душовій зоні. Особливо при виборі потрібно звернути увагу на петлі. Вони є обов’язковим компонентом розпашних дверних систем і гармошки. Під час встановлення петель враховується, яке навантаження вони здатні витримати. Невідповідність ваги типу елементів фурнітури призведе до деформації дверей надалі.

У розсувних системах замість петель застосовують направляючі елементи. На них лягає все навантаження, тому чим якісніша фурнітура, то краще і довше працюють скляні двері для душу.

Також по обидва боки скляних дверей (всередині ніші і зовні душа) встановлюються ручки. Вибір тієї чи іншої моделі залишається за покупцем. Найзручнішими вважаються круглі ручки і ті, що мають форму паралелепіпеда.

Уся фурнітура виготовляється з нержавіючої сталі або латуні. Ці матеріали сумісні зі склом, не піддаються корозії, міцні та зносостійкі.

Для щільного примикання торця скляних дверей душа до стіни або панелі зі скла часто використовують магнітні ущільнювачі. Щілини між стіною, підлогою і склом закриваються силіконовим ущільнювачем.

Фурнітуру потрібно періодично очищати, оскільки в процесі експлуатації на ній накопичується вапняний наліт. Щойно скляні двері в душ почали погано відкриватися, з’явилися скрипи, це сигнал про необхідність очистити елементи фурнітури або замінити ті, що зносилися.

Скло в душовій також потрібно протирати після кожного купання. Мити спеціальними засобами, до складу яких не входять абразивні речовини.