Главная > Статьи > Скляна гардеробна у спальні

Скляна гардеробна у спальні

Прозора вбиральня – сміливе рішення, яке одночасно прикрашає приміщення та привносить до нього дух сучасності. Такі конструкції нагадують модний магазин, виглядають невагомо, легко та свіжо. Скляні вбиральні переважно встановлюються в спальні, додаючи нотку інтимності та впорядкованості.

Наскільки вдале це рішення – встановити вбиральню зі скла? Розберемося у питанні.

Переваги скляних гардеробних

Подібні конструкції вибирають з кількох причин:

  • Скляні елементи в інтер’єрі допомагають розширити простір. Наявність вбиральні не буде обтяжувати, навіть якщо займе багато місця, візуально зробить кімнату просторішою та затишною.
  • Згодом скло не змінить зовнішні якості. Естетичність залишиться на висоті навіть через багато років активної експлуатації.
  • Дизайн конструкції можна підібрати найрізноманітніший. Можна встановити скло з візерунком, гравіюванням, будь-якого відтінку, вибрати колір підсвічування. Можна поекспериментувати з кількістю та розміром полиць, встановити дверцята з відповідним механізмом відкриття.
  • Конструкції відповідають будь-якому сучасному стилю інтер’єру, їх можна назвати універсальними.
  • Підходять для зонування кімнати. Немає глухих стін, а отже простір візуально залишається цілісним.

Однак обов’язково потрібно враховувати два нюанси, які безпосередньо впливають на те, як виглядатиме скляна вбиральня:

  • Необхідність систематичного збирання. Розлучення, пил та сліди від пальців дуже видно, тому потрібно регулярно протирати всі поверхні.
  • Зберігання речей. Порядок на полицях – умова встановлення вбиральні в спальні. Якщо ви звикли до творчого безладдя в речах, прозора конструкція перетвориться з союзника на головного ворога.

Якими бувають скляні гардеробні

Сучасні технології та можливості дозволяють спроектувати та сконструювати меблі будь-якої складності. Скляні вбиральні відрізняються за конструктивними особливостями та матеріалом виконання.

Бувають:

Повністю скляні

Всі елементи конструкції виготовлені зі скла – полиці, двері, перегородки.

Скляні тільки дверцята

Більш універсальний варіант, оскільки на далеких полицях можна зберігати щось непривабливе.

Окремими або розміщеними вздовж стіни

Окремі вбиральні нагадують вітрину, відкриту з усіх боків. Використовуються для зонування. Шафи, що йдуть вздовж стіни, займають набагато більше місця, але не обтяжують кімнату.

Кутовими

Варіант для спальні невеликої площі.

Звичайно, залишати вбиральню повністю відкритою – сміливе рішення. Так можуть зробити тільки люди, які впевнені, що вони зможуть підтримувати ідеальний порядок, тому прозоре скло вибирають вкрай рідко. Найчастіше йдуть матові полотна, що мають помірну прозорість, або вироби з піскоструминними малюнками. Вони виглядають красиво і стануть справжньою окрасою спальні.

За кількістю стулок вбиральні бувають:

  • одностулкові;
  • двостулкові;
  • тристулкові.

Вибір конкретного варіанту залежить від переваг власника та розміру самого гардеробу.

Усередині наповнення теж відрізняється. Можуть бути полиці, відділення для верхнього одягу, сорочок, висувні скриньки, а також відділення для зберігання взуття та аксесуарів. Встановлюючи всередину дзеркала, вдається досягти надзвичайного ефекту.

Для виробництва конструкцій використовується лише загартоване скло або триплекс. Вони набагато міцніші від звичайного. Загартоване при розбитті розсипається на дрібні шматочки без гострих кутів, про які дуже складно поранитися. Триплекс складається з двох шарів скла, посередині яких розташована полімерна плівка. При ударі скельця залишаються на плівці, не розлітаючись. Однак все ж таки якщо в будинку є маленькі діти, від ідеї встановлення скляної вбиральні в спальні краще відмовитися.

Як каркас застосовують все те ж скло, деревину або металеві стійки. Дерево, що використовується, – масив сосни, клена, модрини, берези, горіха, дуба, або більш бюджетні варіанти з МДФ або ЛДСП.

Монтаж скляного гардеробу

Самостійно монтувати конструкцію зі скла не вдасться: потрібно звертатися до грамотних спеціалістів. Майстри зроблять розрахунки, щоб замовити порізку скла необхідного розміру, і встановлять потрібну фурнітуру.

Зі скляними виробами потрібно працювати акуратно: вони мають велику вагу і крихкість незважаючи на те, що використовується не звичайне полотно. Кріпильні елементи теж вибирають ретельно, оскільки далеко не всі підходять для монтажу скляних панелей.

Реалізуючи ідею гардеробної зі скла, пам’ятайте, що вона повинна бути не тільки красивою, а й практичною виконувати покладені на неї функції, адже задоволення не з дешевих.