Главная > Статьи > ВСТАНОВЛЕННЯ ДУШОВОЇ КАБІНИ БЕЗ ПІДДОНУ

ВСТАНОВЛЕННЯ ДУШОВОЇ КАБІНИ БЕЗ ПІДДОНУ

Душ замість або разом із ванною – рішення багатьох сучасних людей, які хочуть створити для себе комфортні умови у ванній кімнаті. Таке рішення підходить і щасливим власникам просторих приміщень, і тим, кому доводиться розміщуватись на обмеженій кількості квадратних метрів. У будь-якому випадку на вибір користувачам сучасний ринок пропонує безліч рішень, і душова кабіна без піддону – одне з них.

Скляні душові без піддону приваблюють багатьох людей, але лишається питання: як правильно зробити монтаж, чи є складнощі в реалізації проекту? Ми намагатимемося відповісти на ці та інші питання.

ПЕРЕВАГИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ДУШОВИХ КАБІН БЕЗ ПІДДОНУ

Сучасні інтер’єрні рішення наголошують на легкість, ергономічність, простоту і наявність вільного простору. Тому невеликі душові кабіни служать відмінною заміною на габаритну ванну, і користуються заслуженим попитом.

Основні плюси монтажу душової кабіни на підлозі:

  • Високий рівень безпеки. Конструкція виготовляється з міцного загартованого або триплекс скла, що гарантує міцність. Додатковим показником безпеки стане відсутність високого бортика, який треба переступати: його тут взагалі немає. Це зручно, якщо в сім’ї є маленькі діти та люди похилого віку.
  • Легкий монтаж та транспортування кабіни. Встановлення піддону потребує додаткових зусиль та фінансових коштів. Нерідко доводиться докуповувати аксесуари та деталі, іноді піддон не йде в комплекті та його потрібно замовляти окремо. Душова кабіна із встановленням на підлогу таких проблем не має. Завантаження в машину і транспортування скляних стін теж не завдасть клопоту.
  • Максимум вільного простору у ванній кімнаті. Мало того, що скло створює відчуття легкості, свободи та невагомості, відсутність піддону додає простору, адже зникає відчуття нагромадженості від підлоги до стелі.
  • Зносостійкість конструкції. Акрил – матеріал, який легко пошкодити, а саме він використовується при виробництві піддонів для душових кабін у ванну найчастіше. Керамічна плитка в душовій кабіні в рази міцніша, а елементів, які могли б зноситися і незабаром вимагати заміни, просто немає.

Що потрібно врахувати перед монтажними роботами?

Встановлення душової кабіни зі скла без піддону потребує серйозної підготовки. Зокрема, йдеться про матеріали та габарити конструкції.

Для покриття підлоги бажано підібрати плитку з нековзним покриттям, щоб мінімізувати ризик послизнутися і впасти. Товщина керамічної плитки не повинна бути меншою за 8-10 мм, а клейовий шар – від 4 до 9 мм.

Матеріалів для душових стінок не так багато – це скло або пластик. Бажано зупинитись на першому варіанті. Скляні душові без піддону виглядають красиво, витримують будь-які експлуатаційні навантаження, не змінюють колір та фактуру під впливом вологи та води. Скло можна вибрати матове, повністю прозоре, доступно тоноване скло, колір підбирає замовник.

Розмір душової кабіни без піддону вибирають з урахуванням площі ванної кімнати та бажання власника. Суворих норм немає, оскільки замовник може замовити конструкцію будь-якого розміру у виробника.

ПРИСТРІЙ ДУШОВОЇ КАБІНИ, МОНТАЖНІ РОБОТИ

Найважче в установці душової кабіни без піддону – коректно зробити зливний трап. Він виконує важливі функції: зливає воду, затримує сміття, крізь нього відбувається прочищення зливальних каналів, запобігає затопленню.

Зливні трапи бувають трьох типів:

Кутовий

 

Встановлюється на стику стіни із підлогою. Складний у виконанні, має середню пропускну здатність до 40 літрів води. Чи не виділяється на загальному тлі, обійдеться дорого.

Лінійний

 

Прямокутної форми. Встановлюється у душових кабінах, у яких планується велика витрата води, оскільки трап такого типу пропускає до 60 літрів. Монтаж характеризується простотою виконання.

Крапковий

 

Має скромні габарити, встановлюється, як правило, у центрі душової, тому ухил робиться з усіх боків. Пропускає щонайменше кількість води порівняно з іншими трапами – лише 25 літрів.

Найдовший час при облаштуванні душової кабіни без піддону займає підготовка основи. Спочатку демонтується старе покриття для підлоги, арматура, підлога очищається від будівельного сміття. Після прокладання зливних каналів, починається укладання підлоги:

  • заливається бетон;
  • шар пінопласту;
  • гідроізоляція;
  • знову шар бетону;
  • облицювальне покриття.

Обов’язково робити ухил, щоб вся вода йшла в слив.

Усі поверхні у ванній кімнаті, які стикаються з душовою, потрібно обробити гідроізоляційною замазкою. Стики між підлогою та стіною обробляються теж. Упускати цей момент не можна, тому що з часом можлива поява плісняви та грибка на кабіні та підлозі. Особливо прискорює цей процес висока вологість за відсутньої витяжки.

Відмовтеся від покупки комплектуючих та скла для стін душової кабіни у неперевірених виробників. Тож ви захистите себе від неякісного товару.