Главная > Статьи > Як зробити скляний комп’ютерний стіл

Як зробити скляний комп’ютерний стіл

Облаштування робочого місця – завдання цікаве і досить складне. Вибір комп’ютерного столу стоїть початковим завданням, адже від нього залежить зручність розташування, комфорт. Сучасні меблі здатні здивувати найвибагливіших покупців, особливо виділяються комп’ютерні столи зі скла.

Такі моделі мають багато переваг: вони практичні, підходять до будь-якого інтер’єру, а розмір та форму можна підібрати. Ще одна перевага – виріб необов’язково купувати, цілком можливо зробити стіл самому.

Особливості скляних столів

Унікальність скляного столу важко переоцінити. Він виглядає красиво та незвичайно, прикрашаючи собою сучасні інтер’єри. Такі меблі стануть відмінним рішенням для тих, хто шукає ергономічний, безпечний, екологічний стіл (скло не виділяє шкідливі речовини під час експлуатації).

Конструкція підійде для встановлення не тільки у квартирах, а й у офісних приміщеннях. Для виробництва стільниці вибирають особливе загартоване скло. Воно має товщину більше 6 міліметрів, міцне та безпечне, оскільки при розбитті розпадається на дрібні уламки без гострих країв, ними неможливо поранитися.

Для виготовлення скляного комп’ютерного столу практично ніколи не використовується лише скло. Найчастіше це поєднання матеріалів. Найчастіше для ніжок задіюється метал чи дерево.

Різноманітність моделей конструкцій вражає. Можна зробити кутовий, приставний, класичний прямокутний стіл. Розмір та форму вибирають з урахуванням площі приміщення, куди планується встановлення.

Переваги скляних столів

Конструкції такого типу мають багато переваг:

  • Служать довгі роки, не змінюючи показників. Скло не піддається старінню, при правильному зверненні зберігає первісний зовнішній вигляд довгі роки.
  • Скляна стільниця легко витирається від забруднень будь-якого типу, на ній не утворюється пліснява і не розвивається грибок.
  • Витримують велике навантаження. Використовуючи спеціальне загартоване скло для виготовлення столу, ви можете бути впевнені – воно витримає навантаження до 100 кілограм.
  • Різноманітність дизайну. Прозорі моделі – це класика, проте зараз не викличе труднощів зробити комп’ютерний стіл будь-якого іншого відтінку – чорного, червоного, коричневого, прикрасити його малюнком, вибрати глянцеве або матове скло.

Найпростішими у виконанні вважаються прямокутні стаціонарні моделі, які часто не рухатимуться з місця на місце. Також досить зручною є хвилеподібна, напівкругла форма стільниці. Сучасні скляні майстерні можуть вирізати таке полотно, щоб вам не довелося морочитися.

Зверніть увагу, що скляну поверхню комп’ютерного столу потрібно правильно доглядати. На ній залишаються сліди від пальців, розлучення. Використовуйте спеціальні підставки, якщо плануєте ставити на поверхню чашки або тарілки: вони запобігають появі забруднень і зменшать звук від поставлених на стільницю предметів. Протирати стіл потрібно м’якою ганчіркою та спеціальним засобом.

Робимо комп’ютерний стіл

Для початку намалюйте ескіз майбутніх меблів. Продумайте розмір, форму, кількість ніжок. Найпростіший у виконанні – прямокутний невеликий комп’ютерний стіл із металевими ніжками. Підготуйте інструменти та матеріали:

  • скляний лист товщиною не менше 6 міліметрів – його можна вирізати самостійно або придбати готовий;
  • 4 ніжки із присосками;
  • клей для з’єднання скла з металом;
  • бензин чи ацетон для обробки поверхні.

Якщо ви самі хочете порізати скло, для цього знадобиться склоріз (роликовий або алмазний), захисні рукавички та респіратор, повстяне коло для полірування країв, наждачний папір. Процедура різання вимагає попередньої підготовки, адже йдеться про обробку товстого полотна. Також самостійно зробити фацет на склі досить проблематично. Краще звернутися до професійних майстрів: ви будете впевненими у якості та швидкості роботи.

Складання комп’ютерного столу виглядає так:

  1. Заготовлений лист для майбутньої стільниці протріть з обох боків ацетоном або бензином, щоб знежирити. Покладіть полотно на рівну поверхню.
  2. У кожній ніжці зробити поглиблення, у нього на клей кріпиться присоска. Зачекайте, поки клейовий склад повністю висохне.
  3. Зробіть розмітку на скляному аркуші місць розташування ніжок.
  4. Приклейте кожну ніжку на місце і залиште так до повного висихання.

Якщо взяти неправильний клей, при висиханні він залишить сліди, помітні з лицьового боку стільниці.

Зараз є безліч методів декорування скла, наприклад, тонування, травлення, обробка піскоструменем, кріплення на внутрішній бік світлодіодного підсвічування.

Самостійне виготовлення скляного комп’ютерного столу – це цікаво і просто. Вибирайте відповідний дизайн та габарити майбутнього виробу, проявіть фантазію та насолоджуйтесь результатом!