Главная > Статьи > Як зробити скляну терасу

Як зробити скляну терасу

Тераса в приватному будинку – це красиво та практично. Захистити приміщення від опадів, сонця та вітру допоможе правильно змонтоване скління. Існує безліч варіантів світлопрозорих конструкцій, які чудово виконують покладені на них функції та підходять для зведення на присадибних ділянках. Однак потрібно правильно підібрати скління в залежності від функціональних особливостей тераси, фінансових можливостей та особистих уподобань.

Варіанти скляної веранди

Тераса стане місцем відпочинку всієї родини, комфортним та затишним місцем за умови її грамотного скління, адже кліматичні умови в нашій місцевості не дозволяють веранді перебувати відкритою цілий рік.

Існує кілька варіантів типів скляних терас:

  • Каркасні. Класичні прибудови. Швидко будуються, доступні з фінансової точки зору. Підходять для котеджів правильної квадратної та прямокутної форми. У разі розбиття одного вікна, його можна легко замінити.
  • Безрамні. Відрізняються відсутністю каркасу. Скління буває панорамним та м’яким. Складаються зі скляних листів, які рухаються напрямними, розміщеними внизу і вгорі полотна. У разі потреби скла забираються, складаючись книжкою, або розсуваються. Варіант не використовується за бажання зробити веранду теплою.
  • Часткові. Тераси засклені не повністю, зазвичай лише фасад, що вкриває приміщення від дощу та негоди. Підходять для експлуатації у теплу пору року. Обійдуться недорого, встановити скло при частковому склінні можна самостійно.

Як бачимо, готова конструкція може бути холодною чи теплою. У першому випадку тераса буде захищена від вітру, дощу та сонця, проте тепло всередині не утримуватиме. Восени різниця у температурах із навколишнім середовищем буде не більше 5 градусів.

Тепле скління робить скляну терасу приміщенням із мінімальними втратами тепла. Взимку там зберігатиметься комфортна температура, що дозволить власнику милуватися засніженими краєвидами з веранди заміського будинку.

Скло для скляних терас

Щоб зробити скляну веранду, застосовують такі матеріали:

  • Полікарбонат. Недорогий матеріал для полегшених конструкцій. Добре пропускає світло, буває різних кольорів, форма та розмір варіюється. Полікарбонатні листи встановлюються на металевий каркас.
  • Склопакети. Класичний варіант для теплих приміщень. Забезпечують повну звуко- та теплоізоляцію, можуть повністю замінювати стіни. Скло в склопакетах може бути звичайним, вітражним або енергоефективним.
  • Загартоване скло. Дуже міцний матеріал виготовляється за особливою технологією. Часто використовується при безрамному монтажі. При розбитті розлітається на маленькі уламки без гострих кутів, що зменшує ризик травмування.

Щоб самостійно влаштувати веранду, лише купити скло недостатньо. Важливо правильно його встановити, а це не завжди можна здійснити без наявності відповідних навичок. Більше того, сучасні системи скління терас відрізняються продуманим дизайном, ергономічні та різноманітні в ціні, що не викличе труднощів із вибором найбільш підходящої.

Профілі для скління

Для скляних терас підходять такі профілі:

 

Алюмінієві

Легкий матеріал, що переважно використовується для холодних веранд. Конструкція розбірна, невибаглива в експлуатації. Алюміній не псується від корозії, потребує мінімального догляду, термін експлуатації до 70 років. Для встановлення не вимагає споруди ґрунтовного фундаменту.

Пластикові

Практичні, герметичні, невибагливі в обслуговуванні. Випускаються різних форм та кольорів (ламінація дозволяє досягти ефекту імітації структури дерева). Служатимуть до 30 років, роблять терасу теплою та повністю захищеною від негативних погодних явищ.

Дерев’яні

Класичні профілі. Найкраще поєднуються з дерев’яними будинками та зрубами. Забезпечують надійну теплоізоляцію приміщення, мають паропроникну структуру. Серед особливостей – вимогливість у догляді та дорожнеча.

 

Скляна тераса – прибудова, що гармонійно доповнює приватний будинок. Там можна з комфортом відпочити, помилуватись природою, організувати сімейне свято. Варіантів облаштування тераси багато, тому вибрати підходящий не складе труднощів.