Главная > Статьи > ВСТАНОВЛЕННЯ ДУШОВОЇ КАБІНИ З НИЗКИМ ПІДДОНОМ

ВСТАНОВЛЕННЯ ДУШОВОЇ КАБІНИ З НИЗКИМ ПІДДОНОМ

Душова кабіна з низьким піддоном

Душові кабіни все частіше з’являються у ванних кімнатах замість стандартних ванн, оскільки користувачі гідно оцінили практичність, зручність і компактність скляних конструкцій. Більше того, покупці можуть самостійно підібрати розмір та характеристики майбутньої душової кабіни. Великою популярністю користуються моделі з низьким піддоном, які покупець може встановити без сторонньої допомоги.

ОСОБЛИВОСТІ ДУШОВИХ КАБІН З НИЗКИМ ПІДДОНОМ

При виборі скляної конструкції звертають увагу на такі фактори:

  • Наявність даху. Душова може бути з дахом чи без нього. У першому випадку виріб потрібно підбирати, орієнтуючись на зростання найвищого члена сім’ї. У другому – важливо продумати у ванній гарну вентиляцію, оскільки пара виходитиме назовні.
  • Матеріал стін. Як правило, сучасні душові кабіни виготовляються зі скла. І двері, і стінки душової виробляються із загартованого або триплекс скла, що гарантує високу міцність та безпеку конструкції. Скло для душової кабіни можна замовити окремо від піддону або купити разом із ним.
  • Розмір душової кабіни. Найменший піддон – 80х80 см, але оптимальними габаритами вважаються 100х100 см. При виборі відштовхуйтеся від площі безпосередньо ванної кімнати. Є кутові, квадратні та прямокутні моделі, що спрощує підбір найбільш підходящої конструкції.

Наявність низького піддону (від 5 сантиметрів у висоту) має багато переваг:

  • універсальність: скляною душовою кабіною можуть вільно користуватися всі члени сім’ї, від найменших до літніх;
  • економія місця у ванній, оскільки високий піддон не з’їдає вільний простір;
  • мала вага та невеликі габарити роблять монтаж легким, покупець зможе встановлювати душову кабіну самостійно;
  • простота догляду: на низькому піддоні накопичується менше бруду, відповідно мити його простіше та швидше.

ВСТАНОВЛЕННЯ ДУШОВОЇ КАБІНИ З НИЗКИМ ПІДДОНОМ У ВАНІЙ КІМНАТІ

Монтаж не обходиться без підготовчих заходів, до яких важливо віднестись відповідально, адже від цього залежить якість установки. Для початку потрібно вирівняти підлогу у ванній кімнаті та ще раз зробити виміри. Це потрібно, щоб переконатися, що душова кабіна впишеться в інтер’єр.

Якщо піддон можна без проблем монтувати самому, встановити скло краще довірити фахівцям, щоб ті зібрали стінки безпосередньо на об’єкті, так як скло важке і габаритне.

Процес встановлення скляної душової кабіни:

  • Регулювання ніжок піддону по довжині. Вони виставляються відповідно до рівня.
  • Підключення сифону. Сифон розміщується під дном. Для цього піддон перевертають набік. З зовнішнього боку надягають сполучну втулку, до неї вставляють сифон. Усі з’єднанні частини обробляють силіконовим герметиком.
  • Піддон перевертають і встановлюють місце, остаточно вирівнюють висоту ніжок. Усі стики також фіксуються герметиком.
  • Сифон приєднується до відвідної труби.

Якщо скляні двері і стіни все ж таки покупець вирішив встановити самостійно, то для початку монтуються дугові елементи (каркас) і стійки. Полотна зі скла вставляються у відповідні виїмки та фіксуються гумовими кріпленнями. До стінок ванної кімнати скляні панелі кріпляться на профілі за допомогою болтів.

Встановлення дверей душової кабіни з низьким піддоном – найскладніший етап. Він реалізується в залежності від того, який тип дверей передбачений – розстібні, маятникові, розсувні або складні. Найпоширеніші – розпашні та розсувні. У другому випадку монтаж передбачає наявність нижніх та верхніх роликів.

Важливо перевірити, щоб усі з’єднання були герметичними, і вода не витікала з душової кабіни. Для цього місця стиків обробляють силіконом, використовують спеціальні силіконові прокладки.

Як правило, душові такого типу мають вбудований душ. Він займає мало місця та зручний у використанні.

Наявність робочого інструменту, вправності та бажання уможливлює самостійний монтаж низької душової кабіни. Однак якщо ви не впевнені у своїх силах, краще довірити таку відповідальну справу професійним майстрам. У будь-якому випадку скляна душова кабіна довгий час радуватиме користувачів красою, безпекою та зручністю використання.