Главная > Статьи > ДЗЕРКАЛА ДЛЯ СПОРТЗАЛІВ. ЯК ВИБРАТИ?

ДЗЕРКАЛА ДЛЯ СПОРТЗАЛІВ. ЯК ВИБРАТИ?

Сучасні спортивні зали, фітнес-центри мають необхідне обладнання для проведення якісних тренувань. Це дозволяє організувати процес з максимальною користю відвідувачів. Однак не варто забувати про ще одну важливу деталь в оформленні спортзалу – дзеркало. Воно забезпечує комфорт спортсмену у вигляді спостереження за процесом тренування, дозволять бачити себе та тренера з боку, акцентувати увагу на помилках та своєчасно виправляти їх.

Вибір та монтаж дзеркала у спортивному клубі – не легке завдання. Самостійно розібратися у питаннях підбору відповідних дзеркальних полотен складно. Краще купувати дзеркало на замовлення за розміром, щоб воно підійшло під габарити стіни та зайняло гідне місце у залі.

РОЛЬ ДЗЕРКАЛ У СПОРТЗАЛІ

Не варто недооцінювати роль дзеркала під час облаштування фітнесу клубу або будь-якого іншого приміщення для занять спортом. Поверхні, що відбивають, дозволяють чітко і без спотворення передати інформацію про тих, хто займається, щоб останні змогли відточити рухи і виконувати їх максимально правильно. Від цього залежить результати тренувань.

Крім надання можливості спостерігати за виконанням вправ у спортзалі, дзеркальні поверхні виконують практичні функції – візуально розширюють простір тренажерного залу, роблячи його просторішим та ширшим. За рахунок правильно організованого підсвічування, наявності природних та штучних джерел світла приміщення здається світлішим.

У дзеркалі відбивається як процес виконання вправ, а й результат старанної праці. Можливість спостерігати за змінами та новими можливостями тіла – ще один незаперечний плюс наявності дзеркала у фітнес-залі.

КРИТЕРІЇ ВИБОРУ ДЗЕРКАЛА В СПОРТЗАЛ

Важливо враховувати кілька моментів:

Безпека

 

У спортивному клубі падіння обладнання, випадкові удари об стіни – явища звичайні, ніхто від цього не застрахований. Тому дзеркальні елементи ризикують бути першими розбитими. Ідеальний варіант – міцні полотна, які здатні витримати величезні навантаження, механічні пошкодження. Ще один важливий момент: виріб, розбившись, не повинен розлітатися на уламки. Для цього при монтажі в спортзалі використовують спеціальне плівкове покриття або кріплення на клей.

Точність відображення

 

Чим тонше полотно, тим гірше воно відбиває. Найприйнятнішою товщиною дзеркала для спортзалу є 4-6 мм.

Якість

 

Виріб повинен мати рівну, однотонну поверхню без вад. Виключено сколи, будь-які дефекти та пошкодження. У зв’язку з цим замовляти дзеркало для спортзалу краще безпосередньо у виробників із гарною репутацією.

Габарити

 

Розмір полотна залежить від площі та особливостей тренажерного залу, однак у будь-якому випадку краще зупинитися на великогабаритних дзеркалах для спортзалу. Ідеальний варіант – виріб заввишки від 2 метрів, завширшки – 1,5 метра. Таке полотно забезпечить належний кут огляду та точне відображення. Бажано не використовувати вузькі вироби, оскільки на стиках зображення спотворюється.

Правильний монтаж

 

Важливо, щоб стики між окремими полотнами були максимально непомітними, якщо неможливо в тренажерний зал встановити цілісний виріб. Фахівці виберуть спосіб кріплення та матеріали, реалізують доставку виробів на об’єкт.

Підготовка стін

Основа під дзеркало має бути рівною і витримати вагу конструкції.

 

ПРАВИЛА ТА ОСОБЛИВОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ ДЗЕРКАЛ У СПОРТЗАЛ

Для монтажу дзеркал не стіну у спортивному клубі чи фітнес залі використовують два методи – встановлення на клей та механічне кріплення.

Сучасний клей для дзеркал у спортзалі забезпечує належну міцність кріплення. Він не псує амальгаму, надійно фіксує дзеркальні елементи на стіні. Клей схоплюється через 5-6 годин, повністю твердне через 1-2  доби. До моменту повного затвердіння виріб додатково фіксують малярним скотчем або ставлять на рейки, щоб уникнути сповзання панелей зі стіни спортивного клубу.

Якщо дотримуватися всіх правил монтажу на клей, вдасться досягти міцної фіксації. Дзеркало у спортзалі триматиметься без опор довгі роки, проте з демонтажем можуть виникнути проблеми: так просто відірвати полотно не вийде.

Механічне кріплення через отвори у дзеркальному полотні – досить поширений спосіб встановлення дзеркала у фітнес клубах та тренажерних залах. У кутах дзеркальних панелей попередньо роблять отвори. Роблять позначки на стіні та висвердлюють отвори такого ж діаметра. За допомогою шурупів з декоративними капелюшками фіксують дзеркало.

Кількість кріплень, необхідних для одного полотна, розраховують попередньо. Важливо, щоб стіна у спортивному клубі чи фітнес залі мала щільну структуру та без проблем витримала вагу.

Іноді для монтажу дзеркал для спортзалу застосовують механічне кріплення без свердління отворів. У такому випадку використовуються шурупи з пластиковою вставкою, на яку встановлюється виріб. Навантаження йде на нижні кріплення. При виборі цього способу установки потрібно уважно підійти до розрахунків, щоб шурупи витримали вагу конструкції.