Главная > Статьи > Дзеркала в інтер’єрі кухні

Дзеркала в інтер’єрі кухні

Зеркало в интерьере кухни Фото

Дзеркала широко використовуються при оформленні приміщень квартир, будинків та офісів, привносячи в інтер’єр нотку елегантності, витонченості та оригінальності. Це настільки універсальний матеріал, що знаходить своє застосування для обробки різноманітних поверхонь та перетворення кімнат різного призначення. Наприклад, цікаво виглядають дзеркала на кухні, при цьому їхнє розташування, оформлення та зовнішній вигляд може бути дуже варіативним.

Розміщення дзеркал в інтер’єрі кухні

Існує два варіанти використання дзеркальних полотен у кухонному приміщенні: як самостійних елементів та частини загальної конструкції. У першому випадку дзеркало розміщують окремо, наприклад над раковиною або на стіні. Воно відіграє роль прикраси, візуально розширює кімнату, красиво заломлює природне і штучне світло, що потрапляє на нього.

Дзеркало як частина кухонного гарнітуру або інших меблів – ексклюзивніший вибір. Воно змінює все сприйняття простору, додаючи до нього самобутності.

Окремі дзеркала

Це вироби, що кріплять на стінах. Їх розміщують над обіднім столом, при вході на кухню, іноді над раковиною. Можуть мати раму або безрамними. Розмір і форма – найрізноманітніші:

  • великі настінні полотна візуально розширюють простір, надають йому обсягу;
  • круглі пом’якшують оформлення приміщення, роблять його більш гармонійним;
  • квадратні і прямокутні відносяться до найпоширеніших варіантів, що виграшно виглядають практично в будь-якій обстановці.

Окрім стін, дзеркальні елементи іноді кріплять на стелю кухні, проте для цих цілей використовують не цільне полотно, а невеликі плашки.

Дзеркала як елементи композиції

Існує безліч оригінальних ідей з використанням дзеркальних елементів.

  • Кухонні скинали. Застосовуються для декорування стіни, що примикає до стільниці. Такий фартух виглядатиме красиво і практично, але потребує ретельного догляду. Пил і жир дуже помітні на поверхні, що нівелює всю привабливість. Особливо ефектно дзеркало у вигляді фартуха виглядає з підсвічуванням: її відображення посилюється, відбиваючись від поверхні.
  • Мозаїка. Легкий ефект, що відбиває, надає кухні легкості та ексклюзивності. Такий незвичайний елемент інтер’єру стане візитною карткою вашого будинку. Мозаїка може мати квадратну або шестикутну форму і займати досить велику площу.
  • Панно. Це оформлена композиція, що складається із окремих дзеркальних плиток. Вона служить для прикраси, зазвичай розміщується над обідньою зоною або на іншій вільній ділянці стіни.

Меблі з дзеркалами

До цієї категорії потрапляють посудні шафи та гарнітури. Дзеркальні вставки мають невеликий розмір та гарне кріплення, іноді покриваються захисною плівкою для запобігання розбиттю. Як і скинали, потребують своєчасного догляду, оскільки втратить привабливість через забруднення, що накопичуються.

Декоративна обробка

Зараз замовити дзеркало можна у різному оформленні, тому не варто обмежувати фантазію. Особливо стильно виглядають вироби з малюнками, зробленими піскоструменем. Вони істотно перетворюють кухонну обстановку, наповнюють простір яскравістю та виразністю.

Фацет – ще один елемент полотен, що допомагають змінити загальну концепцію приміщення кухні. Скошені краї плитки заломлюють світло, осяяючи відблисками кімнату. Ще більш виражений ефект має підсвічування, яке можна розмістити по периметру полотна.

Дзеркала на кухні – це стильно та розкішно. Сучасні технології допоможуть зробити будинок саме таким, як вам заманеться.