Главная > Статьи > Дзеркала в салонах краси – як правильно підібрати

Дзеркала в салонах краси – як правильно підібрати

Зеркало в салоне красоты Фото

Важко собі уявити салон краси без дзеркал. Вони – невід’ємна частина приміщення, частина концепції інтер’єру, що впливає і якість роботи майстра, і комфорт клієнта. Через таку важливу роль вибір правильного дзеркала з підсвічуванням для робочого місця фахівця – завдання із зірочкою.

Відмінності дзеркал для салонів краси від побутових моделей

Часто з метою економії підприємці купують та встановлюють у перукарнях звичайні побутові дзеркала. Однак це призводить тільки до збільшення витрат, оскільки таке полотно дуже швидко прийде в непридатність через складні умови експлуатації, вплив агресивних речовин. Доведеться підшукувати заміну, тільки вже у професійних майстернях.

Дзеркальні полотна для салону краси мають певні характеристики, що відрізняють їх від аналогів:

  • ідеально рівна поверхня полотна передає зображення без спотворень, однаково добре з різних кутів;
  • висока передача кольорів, яка дозволяє побачити будь-які відтінки у волоссі при процедурах фарбування;
  • наявність захисного шару, що запобігає руйнуванню поверхні, що відбиває, який стійко переносить вплив лаків, барвників, високої вологості;
  • високоякісне складання, додаткова герметизація місць з’єднання з рамою (якщо вона передбачена);
  • наявність підсвічування, що витримує високу напругу.

Всі ці фактори перетворюють дзеркало для салону краси на робочий інструмент, на надійного помічника майстра.

Нюанси вибору дзеркала

Виробники пропонують широкий асортимент виробів різного розміру, дизайну та форми, що задовольняють будь-які запити.

Перше, чим відрізняються моделі – їхнє розташування. Є настінні та окремі екземпляри. Вибір того чи іншого варіанту залежить від планування приміщення та функціональних завдань фахівців, що працюють у салоні. Пересувні конструкції використовуються при проведенні в салоні краси навчальних семінарів та майстер-класів. Але класика – це полотно, що закріплене на стіні.

Існує кілька правил вибору дзеркального елемента:

  • Суцільні дзеркала на всю стіну – це красиво, але вони не сприяють комфорту відвідувача та відволікають від роботи майстра. Психологічно спокійніше, коли клієнт сидить перед своїм індивідуальним дзеркалом.
  • Вибір висоти. В оптимальному за розміром дзеркалі для салону краси повинен повністю відображатись клієнт, а не лише його верхівка. Особливо це актуально для перукарень: вся довжина волосся має бути видно.
  • Дзеркала без рам або з дуже вузькою рамою – кращі. Вони виглядають стильними, лаконічними та не приховують вільний простір. Легкі в обслуговуванні та догляді. Рама може бути виготовлена із різних матеріалів: дерева, металу, пластику.
  • Висвітлення робочої зони – важлива характеристика. Правильно підібране світло підкреслює принади зовнішності, роблячи клієнта привабливішим.
  • Для салонів краси, які обслуговують і чоловіків, і жінок, краще віддати перевагу дзеркалам без фацету та прикрас, наприклад, гравіювання, стразів.
  • Колірна гама підбирається з урахуванням оформлення приміщення салону, відтінок рами повинен збігатися за кольором з іншими елементами, щоб створювалася єдина концепція. Враховуйте колір підсвічування.

Найбільш оптимальний розмір полотна становить 80 см завширшки і 150 см заввишки.

Важливо правильно зробити монтаж дзеркала, щоб воно було надійно закріплене на стіні та не становило загрози відвідувачам та співробітникам. Краще у цій справі звернутися до професійних майстрів.

Вибір дзеркала для салону краси – це індивідуальна робота. Найчастіше саме власник підбирає той варіант, який відповідає його смаковим уподобанням. Однак вищевикладені рекомендації якостей допоможуть придбати не тільки стильний, але й практичний аксесуар.