Главная > Статьи > Дзеркала як елемент декору у ресторанному бізнесі

Дзеркала як елемент декору у ресторанному бізнесі

Зеркала в ресторане Фото

Для успішного розвитку ресторанного бізнесу важливим є не лише надання відвідувачам якісної їжі та сервісу, а й створення незабутніх та приємних вражень. Тому ще на етапі проектування дизайну приміщення кафе чи ресторану приділяють пильну увагу декору. Саме від майбутнього вигляду закладу залежить формування його іміджу та унікальності.

Одними з найбільш універсальних та ефектних елементів декору, які можна використовувати у ресторані, є дзеркала. Вони сприяють підвищенню естетичної привабливості, функціональності та впливають на позитивний психологічний вплив інтер’єру ресторану на клієнтів.

Ефект від дзеркал у ресторані

За допомогою такого простого елемента, як дзеркало, створюється відчуття розкоші, елегантності та вишуканості кафе чи ресторану. Можна використовувати дзеркальну барну стійку або дзеркальну плитку, якщо інтер’єр зроблений у вінтажному стилі, розміщувати елементи на стінах в основному залі чи холі, прикрашати панно.

Дзеркала часто служать відвідувачам як місця для селфі та фотографій у ресторані, якими вони діляться в соціальних мережах. Виходить безкоштовна реклама, що дозволяє залучити більше потенційних клієнтів.

Якщо приміщення має невелику площу, дзеркальний декор допоможе створити ілюзію простору, глибини в ресторані, щоб клієнти відчували себе більш комфортно і розслаблено. Окрім цього, дзеркала відмінно підходять для оформлення окремих зон та перегородок у кафе, тим самим зробивши простір більш організованим, упорядкованим, гармонійним. Наприклад, можна відокремити обідню зону від барної.

Дзеркала, як елемент дизайну

Дзеркала – це не лише суцільне полотно, встановлене на стіну. Існує безліч варіантів їхньої форми, розмірів, кольору. Вони легко можуть бути інтегровані в обробку, стелю у вигляді дзеркального панно або іншого декору, виступаючи завершальним компонентом інтер’єру або ресторану або кафе.

При недостатній кількості природного освітлення в обідньому залі, розмістивши дзеркала поруч або навпроти вікон, можна збільшити площу розсіювання сонячних променів. Як альтернативний варіант штучне освітлення розміщують поблизу дзеркальної поверхні.

Дзеркальне відображення можна використовувати як фокусну точку. Наприклад, якщо вхід у саму будівлю і зал має несиметричне розташування, встановивши дзеркало, ви вкажете відвідувачам правильний напрямок.

Практичні поради щодо вибору дзеркала в ресторанному бізнесі

Перед тим, як купити дзеркало для свого ресторану, потрібно подумати про такі моменти:

Розмір. Він повинен відповідати параметрам стіни або меблів, де ви хочете розмістити дзеркальні елементи. Занадто велике чи маленьке полотно виглядає непропорційно та створює спотворене чи незбалансоване враження. Загальне правило полягає в тому, щоб вибирати варіант, який закриватиме третину стіни.

Форма. Кругла чи овальна створює відчуття м’якості та затишку, тоді як квадратні чи прямокутні дзеркала більше підходять для кафе у сучасному стилі. Вигнуті чи неправильної форми вироби здатні додати цікаву творчу нотку, ставши акцентним компонентом декору. Можна змішувати та поєднувати різні форми полотен для досягнення динамічного ефекту.

Стиль. Стильне оформлення дзеркал доповнює тематику та концепцію вашого ресторану. Наприклад, якщо у вас сільський або вінтажний стиль, слід віддати перевагу варіанту з дерев’яною рамкою. Для сучасного або мінімалістичного кафе підійдуть дзеркала із простим, гладким обрамленням або безрамний варіант із фацетом.

Якщо не знаєте, яке саме дзеркало буде оптимальним для декору вашого закладу, зверніться за допомогою до дизайнера або професійного скляра.