Главная > Статьи > Дзеркальна стеля в інтер’єрі

Дзеркальна стеля в інтер’єрі

Зеркальный потолок Фото

Дзеркальна стеля – це гарна деталь інтер’єру або марна прикраса, що тільки псує загальний вигляд приміщення? Важко відповісти однозначно на це питання, оскільки оформлення стелі дзеркалами має багато нюансів. Спробуємо визначити, коли це інтер’єрне рішення є доречним, а коли краще від нього відмовитися.

Особливості формування дзеркальної стелі

Перш ніж приступити до розгляду характеристик та різновидів дзеркальної плитки, зупинимося на загальних рекомендаціях щодо її застосування:

  • розширення простору – головне завдання дзеркал, але при неправильному укладанні вони спотворюють форму приміщення;
  • при підборі відповідної дзеркальної поверхні враховують призначення кімнати та її дизайн;
  • подібне рішення підійде для великих за площею приміщень, а у маленьких створює ефект тиску;
  • можна підібрати форму та колір дзеркальних елементів, покрити ними всю поверхню чи частину.

Види дзеркальних поверхонь

Є кілька варіантів стель:

  • Натяжні. Відмінне рішення для охочих швидко та бюджетно оформити стелю кімнати. Натяжне полотно у складі має полівінілхлоридну плівку з ефектом, що відбиває. Установкою займаються відповідні спеціалісти, вона виконується швидко. Проте відображення виходить розпливчасте та нечітке.
  • Плити з полістиролу. Матеріал має низьку вартість, зручний у монтажі. Плити продаються в рулонах, кріпляться за допомогою плівки, що самоклеїться. Після розміщення виробу додатково продавлюються валиком, щоб унеможливити утворення здутостей і нерівностей. При встановленні плит потрібно добре продумати освітлення, оскільки прилади, які сильно гріються, можуть розплавити матеріал.
  • Рейки. Це вузькі смуги із алюмінію, що мають спеціальне напилення. Їх кріплять до будь-якої основи, комбінуючи з матовими виробами. Колір рейок можна вибрати.
  • Класична плитка. Вироби квадратної чи прямокутної форми. Плитка має велику вагу, тому кріпиться на саморізи або болти. Отвір під кріплення попередньо проробляються в кожному плашку на етапі порізки дзеркала, щоб контролювати якість виконання робіт. Стеля перед монтажем вирівнюють, щоб готова дзеркальна поверхня ідеально відображала кімнату та правильно розширювала приміщення.

Використання дзеркальної стелі у різних кімнатах

Існують певні рекомендації щодо доцільності розміщення елементів з дзеркала в кімнатах різного призначення.

Так, не радять робити дзеркальну стелю у дитячій. Поверхня, що відображає, може лякати маленьку дитину. Крім того, діти можуть випадково вдарити її іграшками або м’ячем, що спричинить розбиття елементів.

Для спальні рекомендації не такі суворі. Тут дзеркала привносять у дизайн елегантність та шик. Доречний фрагментарний розподіл панелей, зокрема над ліжком або навколо люстри.

У ванній такі стелі виглядають красиво, роблять кімнату білішою за світлу і простору, надають їй легкості, легкості. Особливо унікально виглядають плашки з фацетом, про який заломлюється світло, створюється блиск та переливи. У ванну добре підходять рейки, проте враховуйте, що через вологість, пару, дзеркало доведеться часто мити.

Вітальня та коридор – безпрограшний варіант для розміщення там на стелі дзеркал. Разом з інтер’єром, оформленим у відповідному стилі, приміщення виглядатимуть вишукано та просторо, візуально збільшиться обсяг простору.

Дизайн дзеркал

Сучасне виробництво дозволяє створити різноманітне дизайнерське оформлення дзеркальним елементам. Вставки із дзеркала можуть мати круглу, квадратну, трикутну форму, тоновану поверхню, візерунки та орнаменти, фацет. Оригінально виглядає наявність підсвічування. А якщо є бажання привнести до приміщення оригінальності, то допоможе дзеркальне панно.