Главная > Статьи > Дзеркальні укоси

Дзеркальні укоси

Зеркальные откосы Фото

Нестандартні рішення у дизайні інтер’єрів – фішка сьогодення. Власники хочуть отримати щось оригінальне, незвичайне, але водночас практичне та красиве. Саме тому в хід йдуть такі матеріали, як пробкове дерево, скло та дзеркала. Останні користуються особливою шаною, оскільки підходять для оформлення інтер’єрів у будь-якому стилі, для приміщень будь-якого призначення та конфігурації.

Дзеркальні укоси – одна з доступних можливостей поекспериментувати. Таке рішення чудово виглядає і має на меті візуально збільшити вікно та захистити його від конденсату.

Кому варто придивитися до дзеркальних укосів?

Обрамлення віконних отворів дзеркалами є актуальним для приміщень з вузькими вікнами та для кімнат, вікна яких розташовані на північній частині будинку. У цих двох випадках сонячні промені будуть переломлюватися на дзеркальну поверхню, краще освітлюючи простір.

Укоси можна встановити з металопластиковими, пластиковими, алюмінієвими, дерев’яними віконними системами. Привабливо виглядають з панорамними конструкціями. Не мають обмежень за місцем монтажу, проте найдоречніше дзеркальні елементи виглядають у вітальнях, спальнях, холах.

Особливості матеріалу, різноманітність дизайнів

Вибір типу дзеркальних укосів залежить від особистих уподобань власника. Купити дзеркало для оформлення віконного отвору можна наступних видів:

  • цільне – кріпиться таким чином, що займає весь укіс;
  • плитка – окремі елементи, після монтажу видно шви;
  • плівка або пластикові панелі із дзеркальною лицьовою стороною – вироби для тих, хто хоче заощадити;
  • мозаїка – можна розмістити на частини укосу або викласти нею всю поверхню.

Дуже красиво та оригінально виглядають дзеркальні укоси з фацетом. Завдяки скошеним краям світло відбивається та розсіюється, збільшуючи освітленість та допомагаючи розширити простір кімнати.

Дизайнери пропонують ще один цікавий прийом для візуального збільшення вікна: зробити обрамлення віконного отвору дзеркальними вставками не ширше 10-20 сантиметрів. Вони послужать продовження укосів, відбиватимуть світло і розсіюватимуть його на весь навколишній простір.

Переваги дзеркал як матеріал для укосів

Є кілька серйозних плюсів використання дзеркальних полотен для оформлення віконного отвору:

  • Простота встановлення. Укладаються на будь-яку рівну поверхню – дерев’яну, пластикову, бетонну. Майстеру для роботи буде потрібно лише спеціальний будівельний герметик, рідкі цвяхи або двосторонній скотч, якщо ви вибрали плитку невеликого розміру.
  • Рівна та гладка поверхня. Укоси виглядають акуратно, підходять до будь-якого інтер’єру.
  • Висока гігієнічність. Матеріал не піддається гниття, впливу мікроорганізмів, не виділяє шкідливих речовин.
  • Безпека та довговічність. Нейтральність до дії ультрафіолету, відсутність деформації протягом усього терміну експлуатації. У разі пошкодження одного елемента його легко замінити.
  • Можливість декорування. Завдяки піскоструминній обробці та можливості нанести малюнок, візерунок на дзеркало, суттєво збільшується різноманітність декору матеріалу. Легко вибрати відповідний варіант.
  • Багато форм. Можна купити або замовити порізка дзеркал квадратами, трикутниками, прямокутниками або стільниками. Цікаво виглядатимуть композиції, складені із круглих дзеркал.

Особливості монтажу

У цілому нині, установка дзеркальних укосів не складніше, ніж обробка отвору іншими матеріалами. Спочатку фахівці рекомендують утеплити поверхню, закласти монтажні шви та щілини, вирівняти штукатуркою та шпаклівкою. Основа повинна бути рівною і обробленою ґрунтовкою для поліпшення зчеплення з клейовим складом.

Герметик рідкі цвяхи наносять хвилеподібно на внутрішню поверхню і притискають вироби до стіни. Якщо ви вибрали мозаїку, краще мати схему розміщення окремих елементів, щоб монтаж йшов швидко і акуратно. Після встановлення з дзеркал необхідно зняти захисну плівку та протерти засобом для миття скла.

Щоб укоси вийшли красивими, потрібно використовувати якісний матеріал, інструменти та правильно виконати підготовчі роботи.