Главная > Статьи > Скляні барні стійки: естетика та практичність

Скляні барні стійки: естетика та практичність

Стеклянная барная стойка Фото

У сучасних інтер’єрах дизайнери віддають перевагу суміщенню високої практичності рішень з елегантністю та мінімалізмом. Саме тому таку високу популярність набуває застосування різних варіацій скла та предметів з нього при облаштуванні житлових та комерційних приміщень.

Переваги скляних виробів складно переоцінити, оскільки багаторазово зросли можливості з обробки скла та надання йому певних характеристик. Фортеця матеріалу дозволяє застосовувати його для виробництва меблів, плитки та інших предметів інтер’єру. Зокрема, одним із варіантів використання прозорого матеріалу є виготовлення барних стійок.

Особливості скляних барних стійок

Барні стійки у сучасних кухнях досить поширені, особливо у квартирах-студіях. Їх використовують і як зонування простору, і як стіл, і для посиденьок з друзями. Подібна багатофункціональність робить меблі активним елементом інтер’єру, що вимагає від них відповідного оформлення.

Скляні барні стійки універсальні. Скло підходить до дизайну багатьох кухонь, особливо оформлених у стилі хай-тек та модерн. Вибираючи такий виріб, врахуйте кілька моментів:

  • Розмір та форма. Параметри стійки підбираються з урахуванням площі кухні, місця розміщення конструкції, а також кількості місць. Вона може бути прямою або фігурною, стикатися з кухонним гарнітуром або стояти окремо.
  • Матеріал. Існують різні види скла, що використовуються для виробництва барних стійок. Звичайне однозначно не підходить через тендітність. Зверніть увагу на загартоване та триплекс.
  • Дизайн. Не обов’язково стійці бути прозорою. Красиво виглядають скляні вироби, пофарбовані в певний колір, що мають малюнок або підсвічування.
  • Функціональність. Наявність додаткових поличок для зберігання посуду або оформлення невеликого бару зробить стійку більш практичною та корисною.

Зверніть увагу, що барні стійки можна встановити не тільки на кухні, а й на терасі, у вітальні, якщо дозволяє місце. Коректно вписавши її в інтер’єр, вдасться додати особливість дизайну, оформити зону для відпочинку, прийому гостей та розваг.

Характеристики скла

Як ми зазначали вище, для стільниці стійки не підійде звичайне скляне полотно, проте на вибір є два варіанти:

  • Загартоване. Виготовляється шляхом загартовування скляного листа та різкого його остигання. В результаті воно набуває міцності, не боїться високих температур і витримує удари.
  • Триплекс. Конструкція триплекс-скла включає кілька скляних полотен, з’єднаних між собою полімерною вставкою. Конструкція відрізняється дивовижною міцністю, але навіть розбившись, залишається безпечною, оскільки уламки залишаються приліпленими до плівки і не розсипаються.

Незважаючи на високі показники міцності та зносостійкості, все ж таки варто проявляти акуратність при експлуатації скляної стійки. Для гарячих страв використовуйте підставку, запобігайте сильним ударам по стільниці.

Переваги барних стійок зі скла

Сучасні методи обробки скла дозволяють отримати безліч нестандартних варіантів меблів. Кожен покупець має можливість підібрати конструкцію під свої потреби, вибравши відтінок та текстуру поверхні.

Доступні варіанти з прозорого, матового, тонованого скла з різноманітними візерунками, напиленням. Як матеріал для опор застосовується метал, який відмінно поєднується зі скляними виробами.

Догляд за стільницею не завдасть клопоту, хоча і вимагає систематичності. Для видалення плям, пилу застосовуються звичайні засоби для очищення скляних поверхонь та серветки з мікрофібри.