Главная > Статьи > Скляний журнальний столик своїми руками

Скляний журнальний столик своїми руками

Скляні меблі – це не тільки красиво, це дуже практично. Вона підходить практично до всіх інтер’єрів, тому так популярна серед покупців.

Скляні журнальні столики серед усієї різноманітності подібних меблів особливо виділяються. Вони чудово виглядають у вітальні та спальнях, а можливість вибрати тип і декор скла дозволяють підібрати найкращий варіант, що відповідає дизайну. Більше того, всі матеріали є на ринку, тому можна зробити скляний столик самому.

Переваги скляного журнального столика

Вибір на користь скла має низку переваг:

  • Естетичність. Скляні предмети інтер’єру не захаращують простір, не обтяжують його, тому підходять навіть для маленьких кімнат. Аналогічний за розміром дерев’яний столик буде виглядати більш важким.
  • Гігієнічність. Скло повністю безпечне для людини та навколишнього середовища. Воно не виділяє шкідливі речовини, не вбирає запахи.
  • Простий догляд. Забруднення зі скла легко стираються, не вимагаючи застосування дорогих засобів або виконання процедур.
  • Стійкість до дій. Скло не реагує на вплив вологи, високих та низьких температур, хімічних речовин.
  • Висока міцність. Щоб зробити столик, використовується спеціальне скляне полотно, товщина якого становить від 6 до 12 сантиметрів. Розбити його дуже складно.

Однак не варто забувати, що скло вимагає систематичного догляду, тому що на ньому утворюються розлучення та видно сліди пальців.

Особливості виробів

Скляні журнальні столики прикрасять будь-яку кімнату, стануть природним доповненням до інтер’єру. Користувач може підібрати дизайн цього предмета меблів, орієнтуючись на свої смаки та уподобання. Особливо, якщо врахувати, що матеріали та комплектуючі вибираєте ви.

За формою журнальні столики можуть бути квадратними, круглими, овальними або прямокутними. Останні користуються особливою популярністю, оскільки найбільш практичні та універсальні.

Як основа використовуються звичні металеві ніжки, проте варіанти на цьому не закінчуються. Красиво та оригінально виглядає дерев’яна основа, збита із ящиків або ОСБ-плити. Робити такі вироби швидко, а матеріали коштуватимуть недорого.

Як правило, найбільше питань виникає при виборі стільниці. Кращий варіант – купити скло підходящої форми та розміру, оскільки різання, обробка, полірування скляної поверхні та шліфування країв своїми руками займає дуже багато часу, потребує наявності ряду інструментів. Особливо процес різання ускладнюється тим, що для столика використовується товсте скляне полотно, з яким працювати набагато складніше.

Зверніть увагу, що зараз на ринку представлені не тільки звичайні прозорі шибки, але і більш естетично привабливі – кольорові, з піскоструминним малюнком, з фацетом на склі, обробкою травленням та кольоровою плівкою. Це дає змогу експериментувати, не зупиняючись на традиційних моделях.

Робимо журнальний столик

Найлегший із виготовлення столик – на хромованих ніжках. Фіксація ніжок при цьому здійснюється на спеціальний клей.

Всі матеріали можна купити у будівельному чи меблевому магазині. Ніжки вибирайте будь-якої довжини, яка видасться вам найбільш доречною. Спеціальний клей для роботи зі скляними елементами не залишає слідів на поверхні, тому найкраще підходить. Відмовтеся від використання силіконового герметика або звичайного суперклею – після застосування на поверхні будуть видно негарні сліди, які зіпсують загальний вигляд столика.

Для застигання клею потрібно придбати ультрафіолетову лампу (якщо такої немає). З нею склад застигне швидко. Зверніть увагу, що від’єднати ніжку після цього від скляної поверхні не вийде.

Етапи виготовлення скляного столика:

 

1. Підготовка стільниці.

Ретельно протріть поверхню з обох боків спиртом або ацетоном для очищення та знежирення.

2. Зробіть розмітку.

Позначте місця, де будуть встановлені ніжки. Залежно від розміру столика їх може три чи чотири.

3. Фіксація ніжок до стільниці.

Полотно потрібно перевернути та покласти на рівну поверхню. На скло наноситься клей, встановлюється ніжка і місце з’єднання направляється лампа. До виконання цього завдання краще залучити партнера.

4. Закінчення робіт.

Встановіть журнальний столик. Покладіть по кутах, де розташовані ніжки, якась вага, наприклад, книги. Через 48 години столик можна перенести на своє місце і використовувати його за призначенням.

 

Якщо ви не знайшли спеціального клею для скляних виробів, можна скористатися присосками. Вони кріпляться на ніжку і з’єднуються зі стільницею, на яку було попередньо нанесено столярний клей.

Зробити скляний журнальний столик легко. Робота принесе задоволення, а головне – ви отримаєте унікальний, оригінальний предмет меблів, що відповідає загальному дизайну кімнати.