Главная > Статьи > Як кріпити до стіни скіналі зі скла

Як кріпити до стіни скіналі зі скла

Скіналі – скляні декоративні панелі, які використовуються для монтажу фартуха у кухонних приміщеннях. Листи зі скла красиво виглядають, оскільки виробники застосовують художню обробку поверхні. Скіналі виконують декоративну та практичну функцію, запобігаючи забруднення робочої зони бризками жиру, краплями води.

Для виготовлення скіналі застосовують скло кількох типів:

  • звичайне – вироби виходять недорогими, але крихкими, тому їх не рекомендують використовувати на кухні;
  • загартоване – міцне, не схильне до впливу високих температур і вологи;
  • триплекс – складається з кількох стекол, скріплених посередині плівкою, що робить панель напрочуд міцною.

Скіналі на кухню краще робити із двох останніх типів скла. У такому разі користувач точно впевнений, що вони витримають випадкові удари, температурні перепади, вплив високої вологості.

Переваги установки скіналі

Вибір подібного рішення як робочий фартух на кухню має багато плюсів:

  • реалізація дизайнерської ідеї;
  • екологічність матеріалу;
  • зносостійкість;
  • простий догляд без застосування спеціальних миючих засобів;
  • безпека;
  • Легкий монтаж.

Потрібно розуміти, що скинали досить великі: товщина від 4 до 8 мм, довжина/ширина – 3/1,5 метра. Їхнім кріпленням повинні займатися фахівці.

Варіанти кріплення фартуха зі скла

Є два способи кріпити скіналі на стіну – за допомогою кріплення та на клей або рідкі цвяхи. Однак, перш ніж вибрати метод установки, потрібно провести підготовчі роботи.

Спочатку потрібно визначитися, яким буде фартух. Вибрати малюнок, метод обробки: фотодрук, шовкографія, піскоструминний друк, лазерне гравіювання, плівка, фарбування скла. Після вимірюють, визначають місце розташування розеток, вимикачів. Це важливо зробити грамотно, тому що всі отвори готового виробу вже не можна буде підкоригувати. Скло під розмір готується на виробництві і тоді враховуються всі нюанси щодо обробки та формування отворів.

Кріплення за допомогою кріпильних елементів

Спосіб надійний, допомагає добре зафіксувати навіть масивну скіналі великого розміру. Перед встановленням не потрібно вирівнювати стіни.

Встановлений скіналі можна зняти. Отвори під кріплення роблять до загартування скла. Кріпити потрібно на шурупи. Шапочки кріпильних елементів закриваються декоративними накладками, але все ж таки залишаються видними на полотні.

Кріплення фартуха на рідкі цвяхи

Найважливіше – правильно вибрати клей, щоб його не було видно з лицьового боку. Найкраще перед покупкою проконсультуватися у майстра або довірити придбання йому.

Перед тим як кріпити скіналі на клей, доведеться вирівняти стіну. Поверхня має бути ідеальною: без виїмок, тріщин, перепадів висоти. Якщо панель стикається з кутом або дві частини фартуха утворюватиме кут, він повинен бути рівно 90 градусів.

Рідкі цвяхи рівномірно наносяться на стіну. Скіналі підносяться до поверхні і притискаються. Такий спосіб кріплення виконується швидше, ніж при використанні кріплення, проте вважається не таким надійним. Фартух не можна буде зняти, не пошкодивши його: доведеться розбивати.

Вибір способу монтажу скіналі зі скла залежить від переваг власника. Якщо немає можливості вирівняти стіни або якщо важливо зберегти цілісність зображення, тоді краще віддати перевагу кріпленню на клей. Якщо хочеться залишити за собою зняти панель або користувач цінує високий рівень надійності, краще кріпити скіналі з використанням кріплень.