Главная > Статьи > Як вибрати дзеркало з підсвіткою

Як вибрати дзеркало з підсвіткою

Як вибрати дзеркало з підсвіткою

Дзеркало з LED підсвіткою – не обов’язковий, але дуже бажаний предмет інтер’єру. Можна з упевненістю сказати, що раніше не було подібних виробів і всі нормально почувалися. Однак якщо є можливість покращити побут та організувати більш комфортні умови для догляду за обличчям та тілом, чому б нею не скористатися.

Дзеркала з підсвіткою бувають різними за розміром, формою і призначенням. Вони встановлюються у приміщеннях будь-якого типу: практично незамінні у ванній кімнаті, коридорі, спальні. Рідше їх воліють монтувати у вітальні та дитячі. Підсвітка відіграє декоративну та практичну функцію. У першому випадку вона допомагає створити камерну обстановку, а в другому – спростити нанесення косметичних засобів, зробити простіше догляд за волоссям, а для чоловіків – гоління. Розглянемо, які дзеркала з LED підсвіткою є і як правильно вибрати відповідний варіант.

Переваги та недоліки виробів

Сучасні дзеркала з підсвіткою мають багато плюсів:

  • вони стають додатковим джерелом світла, добре вписуючись у існуючий стиль інтер’єру;
  • можна підібрати конструкцію, що відповідає потребам: підібрати розмір, встановити додаткові елементи (полички), вибрати товщину рами;
  • колір діодів і інтенсивність світіння буває різною.

До недоліків LED підсвітки варто віднести акуратне використання у приміщеннях з високою вологістю. Купівля дзеркал від недобросовісних виробників обіцяє швидкою появою іржі на лампах і деталях, що призведе до швидкого виходу зі строю стрічки або лампочок.

Види дзеркальних полотен

Існує три типи виробів, що відрізняються способом монтажу:

  • настінні;
  • підлогові;
  • настільні.

Перший варіант призначений для монтажу у ванних кімнатах та передпокоях. Вироби порівняно невеликі, підсвітка розташовується зверху, по сторонах або обрамляє раму. Конструкції, призначені для ванни, випускаються ще у формі шафки: вони розміщуються над умивальником, дверцята з дзеркалом відчиняються і за нею є невелика ніша.

Підлогові вироби, як правило, призначені для відображення людини на повне зростання. Це чудовий варіант для вбиралень і спалень, коли власник зможе оглянути своє вбрання.

Настільні конструкції – незамінні помічники для столиків. Як правило, вони мають гарне оформлення, м’яко висвітлюють і є справжньою окрасою кімнати.

Варіанти підсвітки

Як підсвітка дзеркала можуть бути використані кілька типів ламп:

LED Відмінний варіант для ванних кімнат. Чи не дратують очі, довго працюють (до 50 тисяч годин світіння), відрізняються низьким енергоспоживанням.

Галогенні Довговічні і яскраві, тому їх встановлюють таким чином, щоб світло не лупцювало в очі. Характеризуються стабільним свіченням, мають хорошу світлопередачу.

Люмінесцентні Вирізняються високим ККД, довго працюють. Дають розсіяне світло, а спектр дуже близький до сонячного.

Декоративна підсвітка в дзеркалі має одну функцію: воно є прикрасою, тому в її основі використовуються світлодіоди малої потужності.

Правила вибору дзеркала

Після того, як ви визначилися з розміром, місцем установки конструкції, вибрали колір LED ламп, врахуйте такі моменти:

  • Якісне дзеркало. Його поверхня має бути ідеально рівною, а відображення – без спотворень. Неприпустимі сколи, тріщини та інші дефекти. Це стосується і стану рами, якщо вона передбачена.
  • Вимикач та дроти. Встановлення дзеркальної конструкції у ванну кімнату вимагає дотримання техніки безпеки. Вимикач може бути як кнопки або сенсорний.
  • Багатофункціональні варіанти краще, якщо йдеться про придбання дзеркала у ванну. Наявність полиць та шафок сприятиме появі нових зон зберігання.

Наша дзеркально-скляна майстерня виготовляє конструкції з LED підсвіткою на замовлення. У нас ви можете недорого купити дзеркало потрібних габаритів і форми. Наші майстри не лише зроблять дзеркало за індивідуальним проектом, а й привезуть його на об’єкт та встановлять.