Главная > Статьи > Як вибрати ідеальне дзеркало для ванної кімнати

Як вибрати ідеальне дзеркало для ванної кімнати

Зеркало в ванной Фото

Дзеркало – важливий аксесуар ванної кімнати. Воно має не тільки практичне значення, але й впливає на дизайн всього приміщення, розширюючи його, додаючи ігри світла та візуальної привабливості. Величезний асортимент моделей, з одного боку, робить вибір виробу простішим, але з іншого – ускладнює його, оскільки з’являється безліч питань щодо підбору найкращого варіанту.

Розглянемо критерії, які допоможуть вам купити або замовити дзеркало для ванної кімнати, яке буде ідеально підходити під інтер’єр приміщення.

Форма дзеркала

Перше питання – дзеркальний елемент якої форми краще віддати перевагу? На ринку найпоширенішими форм-факторами є круглі, квадратні та прямокутні. Рідше зустрічаються овальні та вироби інших форм, наприклад, п’ятикутні або ромбоподібні.

Моделі круглої форми надають кімнаті додаткового обсягу та наповненості. Вони підходять для приміщень, де багато м’яких ліній, мінімум прямих.

Дзеркальні полотна прямокутної та квадратної форми додадуть пропорційності, впишуться в інтер’єр, оформлений у геометричній строгості. Вони добре підходять для прямокутних, витягнутих ванних кімнат, додаючи балансу.

Незвичайні дзеркала є універсальними і практично завжди вписуються в інтер’єр.

Розмір полотна

Розмір безпосередньо залежить від розмірів приміщення. Чим більша ванна, тим більше виріб можна використовувати – таке поєднання виглядатиме найбільш гармонійно. І, навпаки, у маленькій кімнатці доречно розмістити невелику модель.

Як правило, ширину прямокутного дзеркало підбирають відповідно до ширини сантехніки, для моделей інших форм подібних побажань немає.

Розміщення

Найчастіше дзеркало розташовують над раковиною – це практично, і красиво. Однак подібний виріб у ванній кімнаті може бути не один, тому додатковий аксесуар можна розмістити в іншому місці.

Деякі покупці вирішують прикрасити дзеркалом усю стіну ванної кімнати. Ідея оригінальна, але вимагає підбору та виробництва полотна на замовлення, щоб врахувати всі нюанси.

Освітлення

Як правило, у ванній немає природного освітлення або є невелике віконце, але воно не забезпечує повноцінне світло. Через це пропонується безліч моделей дзеркал із LED підсвічуванням.

Колір підсвічування та його інтенсивність регулюється, дозволяючи полотну бути ще й декоративним елементом приміщення. Лампочки чи стрічка розташовуються у верхній частині або обрамляють раму, приносячи нотку витонченості в інтер’єр.

Стильове оформлення

Наявність або відсутність рами, форма, фацет, піскоструминна обробка, прилеглі полички – все це доповнення, які додають краси, індивідуальності та стильових деталей інтер’єру.

Купуючи дзеркало на замовлення, можна самостійно підібрати оформлення, щоб отримати найкращу модель під власні потреби.

Матеріал

На дзеркалі для ванної кімнати не варто заощаджувати. Краще купувати варіанти на срібній основі, яка не боїться води, пари, високих температур та вологості, а значить довго прослужить. Неприпустима наявність сколів, потертостей, темних плям на лицьовій поверхні та зворотній стороні – вони мають бути гладкими, чистими, рівними та однорідними.

Матеріал рами, якщо вона передбачена, може бути різноманітний: дерево, пластик, нержавіюча сталь, хромований метал. Всі варіанти хороші, якщо вони якісні, а дерев’яні рами оброблені водовідштовхуючим складом.

Правильно підібране дзеркало – прикраса ванної кімнати та надійний помічник у здійсненні гігієнічних процедур.