Главная > Статьи > Дзеркала для примірочних: види та особливості

Дзеркала для примірочних: види та особливості

Зеркала для примерочных Фото

Жодна примірювальна крамниця не обходиться без дзеркала – аксесуара, який допомагає клієнтам визначитися з вибором того чи іншого одягу чи взуття. Це наділяє дзеркальне полотно важливістю, а від правильності його підбору та встановлення залежить задоволеність покупців і, як наслідок, обсяг продажів.

Різноманітність дзеркал для примірочних

Виробники пропонують багато варіантів виробів, що дозволяє підібрати найбільш підходяще під певний інтер’єр та особливості приміщення.

Для примірювальних використовують дзеркала двох типів – підлогові та настінні. Перші оснащені коліщатками або підпіркою для стійкості, які допомагають переміщати полотно по всьому магазину. Ще одна їх особливість – можливість регулювати нахил поверхні, що відбиває. Змінюючи його, покупець може побачити себе повністю, у тому числі оцінити, як підходить до образу взуття та інші аксесуари.

Настінні моделі стаціонарні. Монтаж дзеркал здійснюється на стіну. Полотно може мати практично будь-яку форму (овальне, прямокутне) і габарити, що залежить від потреб того чи іншого магазину. Іноді невеликі настінні дзеркала доцільно розміщувати не тільки в примірочних, а й в інших місцях у залі, де знаходиться товар, наприклад, біля стендів із головними уборами, окулярами. Це створює додатковий комфорт відвідувачам і дозволяє їм відразу побачити, чи підходить їм річ чи ні.

Критерії вибору дзеркала для примірювальної

Існує кілька факторів, на які потрібно орієнтуватися, вибираючи дзеркальне полотно:

  • Площа примірочної кімнати. Велике дзеркало – безпрограшний варіант. Важливо, щоб клієнт зміг побачити себе з усіх боків, тому якщо дозволяє розмір приміщення, можна встановити кілька дзеркал.
  • Візуальний ефект. Форма дзеркала впливає сприйняття відображення. Вузькі та високі моделі стрункуть силует, а ось низькі та широкі – повнять. Для реалістичного відображення важливо дотримуватися пропорцій полотна.
  • Дизайн. Дзеркало для примірювальної має відповідати стилю приміщення. Це створить гармонійність в оформленні, естетичну привабливість.

Якість аксесуара

Правильно підібране дзеркало, що відповідає інтер’єру – це ще не все. Обов’язково потрібно звертати увагу на якість виробів, вона включає не лише коректне відображення, а й показники безпеки.

Через примірювальні проходить дуже багато людей, включаючи жінок з дітьми. Неакуратне поводження із дзеркальним полотном, випадковий удар – і воно може розбитися. Якщо ваш магазин орієнтований на покупців з дітьми або продаж дитячого одягу, краще віддати перевагу моделям з протиосколковою плівкою: навіть побившись, уламки залишаються на плівці і не розлітаються.

Також за безпеку відповідає міцність кріплення. Довіряйте встановлення дзеркала в Києві перевіреним майстрам, як роботи яких не сумніваєтеся.

Якість поверхні, що відбиває – важливий фактор вибору. Чим реалістичніше і точніше передає відображення полотно, тим легше покупцю визначитися і тим задоволенішим він буде після придбання одягу чи взуття. Дзеркало може бути класичним чи освітленим. Останні краще відбивають, але обійдуться дорожче.

Не забувайте розміщувати біля аксесуару підсвічування: навіть найкращий дзеркальний виріб для примірочної не дасть бажаного ефекту, якщо в приміщенні буде темно.